Polityka prywatności

Drogi Użytkowniku!

Dbam o Twoją prywatność i chcę, abyś w czasie korzystania z moich usług czuł się komfortowo. Dlatego też poniżej prezentuje Ci najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz plikach cookies, które są wykorzystywane przez sklep Mystic Wings (mysticwings.pl).

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”).

Szanuje prawo i Twoją prywatność, dlatego chcę Cię poinformować, że zaktualizowałam Politykę prywatności. Aby przekazać jasne i przejrzyste informacje dotyczące tego, w jaki sposób przetwarzane są Twoje dane osobowe, podzieliłam Politykę prywatności na kilka rozdziałów. W poszczególnych rozdziałach szczegółowo opisuje, które z Twoich danych osobowych posiadam i w jaki sposób je wykorzystuje.

ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH – kto nim jest?

Magdalena Pałka, przedsiębiorca prowadzący działalność gospodarczą pod firmą CONEXA Magdalena Pałka, wpisany do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki i prowadzenia Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, NIP 8512392622, nr REGON 321446552 , Duńska 70/1, 71-795 Szczecin Jeśli chcesz skontaktować się ze mną w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych, napisz na adres e-mail: kontakt@mysticwings.pl.

PROFILOWANIE

Udostępnione przez Ciebie dane, jeśli wyraziłeś na to zgodę, przetwarzam również w celach marketingowych. Cele te obejmują w szczególności przedstawianie Tobie ofert i promocji, które mogą Cię zainteresować, jak również innych informacji promujących markę Mystic Wings i moje produkty. Zależy mi, aby treści, które będę Ci prezentować na stronie lub w newsletterze były dopasowane do Twoich zainteresowań, dlatego stosuje zautomatyzowane mechanizmy przetwarzania informacji tzw. profilowanie. Zaznaczam jednak, że w żadnym przypadku nie stosuje tych mechanizmów do automatycznego podejmowania decyzji, czyli akcji, które miałyby mieć wpływ na dostępność i możliwość skorzystania przez Ciebie z oferowanych przez mnie usług.

KTO MA DOSTĘP DO TWOICH DANYCH?

Twoje dane osobowe będą udostępniane tylko moim zaufanym partnerom, będącym podwykonawcami usług, czyli firmom, przetwarzającym Twoje dane na moje zlecenie. Mogą to być, np. firmy analizujące ruchy użytkowników na mojej stronie internetowej lub świadczące usługi dostosowujące treści strony do Twoich zainteresowań. Twoje dane będą także udostępniane moim partnerom uczestniczącym bezpośrednio w procesie obsługi sprzedaży, w tym moim współpracownikom, czy kurierom. Twoje dane osobowe mogą być także udostępniane organom tj. sądy czy policja - czyli instytucjom upoważnionym do tego z mocy prawa.

Nigdy nie przekazuje Twoich danych, nie sprzedaje ich ani nie wymieniam się nimi w celach marketingowych z podmiotami spoza Mystic Wings. Dane przekazywane podmiotom zewnętrznym są używane tylko do świadczenia Ci moich usług. Nie będę przekazywać ani zezwalać na przekazywanie Twoich danych poza terytorium Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

PODSTAWY PRAWNE PRZETWARZANIA TWOICH DANYCH

W każdym przypadku przetwarzanie Twoich danych musi być oparte na podstawie prawnej, na bazie obowiązujących przepisów. Jedną z nich może być konieczność przetwarzania danych do wykonania lub zawarcia umowy, której jesteś stroną. Taką umową może być umowa zawarta zgodnie z regulaminem mojego sklepu internetowego mysticwings.pl. W przypadku marketingu, w tym profilowania podstawą prawną jest Twoja dobrowolna zgoda. W przypadku pozostałych celów, takich jak analityka ruchu lub zapobieganie nadużyciom, podstawą prawną jest uzasadniony interes administratora danych.

JAKIE MASZ PRAWA? TWOJE PRAWA W STOSUNKU DO DANYCH

Pamiętaj, że w każdej chwili masz prawo do wycofania udzielonej zgody na przetwarzanie danych osobowych przez Administratora danych osobowych Mystic Wings. Możesz również zażądać dostępu do swoich danych – w dowolnym momencie możesz je usunąć, sprostować, ograniczyć ich przetwarzanie lub przenieść. Wystarczy, że wyślesz wiadomość e-mail ze swoim żądaniem na adres: kontakt@mysticwings.pl. Skontaktuj się ze mną, jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw. Masz także prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa UODO.

Sprzeciw w odniesieniu do wykorzystywania przeze mnie plików cookies (o których przeczytasz poniżej) możesz wyrazić za pomocą odpowiednich ustawień przeglądarki. 

SKLEP MYSTICWINGS.PL

Dlaczego używam Twoich danych osobowych? 

Używam Twoich danych osobowych do zarządzania zakupami dokonanymi online na mysticwings.pl w celu przetwarzania Twoich zamówień i zwrotów oraz wysyłania Ci powiadomień o statusie dostawy lub w przypadku jakichkolwiek problemów z dostawą produktów. Będę używać Twoich danych osobowych do zarządzania Twoimi płatnościami. Będę też używać Twoich danych do przetwarzania reklamacji i zgłoszeń gwarancyjnych dotyczących produktów. Dzięki danym osobowym mogę Cię zidentyfikować i sprawdzić, czy Twój wiek kwalifikuje Cię do zakupów online, a także potwierdzić Twój adres z podmiotami zewnętrznymi.

Jakie dane osobowe przetwarzam?

Będą przetwarzane następujące dane osobowe:

  • dane kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, adres, adres e-mail i numer telefonu,
  • informacje na temat płatności i historię płatności,
  • informacje na temat zamówień.

Jeśli masz konto na mysticwings.pl to będę też przetwarzać Twoje dane osobowe przekazane w związku z tym kontem, m.in.:

  • identyfikator konta
  • historię zakupów

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzam Twoje dane osobowe? 

Administrator danych osobowych Mystic Wings musi przetwarzać Twoje dane osobowe, aby być w stanie świadczyć usługi i dostarczać zamówienia, dlatego podstawą przetwarzania w obszarze usług świadczonych przez mysticwings.pl będą, w zależności od kategorii zbieranych danych:

  • wyrażona przez Ciebie zgoda
  • przetwarzanie niezbędne do wykonania umowy - świadczenia usługi
  • przetwarzanie niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora

Jak długo będą przechowywane Twoje dane? 

W ramach świadczenia usług Twoje dane będą przetwarzane tak długo, aż wygaśnie prawna potrzeba korzystania z nich np. wymagania związane z obsługą reklamacji, prawa dotyczące przechowywania dokumentów finansowych i podatkowych itp. Natomiast po zanonimizowaniu dane te będą wykorzystywane w celach statystycznych bez ograniczeń czasowych.

 

KONTO NA MYSTICWINGS.PL

Dlaczego używam Twoich danych osobowych?

Twoje dane osobowe będą używane w celu założenia i prowadzenia Twojego profilu w Mystic Wings oraz dostosowywania oferty do Twoich potrzeb i zainteresowań. Będę rejestrować Twoje zakupy, a także, jeśli udzieliłeś zgody na newsletter, przesyłać Ci informacje na temat promocji i wydarzeń dla Subskrybentów oraz zaproszeń do udziału w konkursach lub dodatkowych usług dostępnych dla Subskrybentów. Umożliwię też łatwe aktualizowania takich informacji, jak dane kontaktowe. Będziesz miał możliwość również zachowania rzeczy w koszyku, a także oceniania i recenzowania produktów kupionych w moim sklepie, pisania komentarzy na blogu.

Jakie dane osobowe są gromadzone?

Będą przetwarzane następujące dane osobowe, które podasz przy rejestracji konta lub subskrybcji:

  • dane identyfikacyjne, takie jak adres e-mail,
  • dane kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, kod pocztowy, adres e-mail,
  • data urodzenia,
  • płeć,
  • numer telefonu (jeśli nam go udostępnisz),
  • adres (jeśli nam go udostępnisz),
  • ustawienia konta,

Jeśli dokonasz zakupu, będą przetwarzane następujące dane osobowe:

  • historię zamówień,
  • informacje na temat dostawy, miejsc zakupów,
  • historię płatności

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzam Twoje dane osobowe?

Wyrażona przez Ciebie zgoda, na przetwarzanie niezbędne do wykonania umowy - świadczenia usługi, przetwarzanie niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora.

Jak długo przechowuje Twoje dane osobowe?

Twoje dane będą przechowywane tak długo, jak długo będzie aktywne Twoje konto na Mystic Wings lub do czasu Twojej rezygnacji.

 

OBSŁUGA KLIENTA

Jak będę używać Twoich danych osobowych?

Będę używać danych osobowych do przetwarzania Twoich pytań, reklamacji, zgłoszeń gwarancyjnych dotyczących produktów oraz pytań technicznych zgłaszanych pocztą e-mail, telefonicznie, w mediach społecznościowych. Mogę też kontaktować się z Tobą, jeśli wystąpią jakieś problemy z Twoim zamówieniem.

Które dane osobowe przetwarzam?

Będę przetwarzać dane osobowe, które przekażesz, w tym między innymi:

  • dane kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, adres, adres e-mail oraz numer telefonu,
  • datę urodzenia,
  • dane i historię płatności,
  • informacje o zamówieniach,
  • numer konta całą korespondencję na dany temat.

Twoje dane osobowe są przetwarzane na podstawie uzasadnionego interesu Mystic Wings.

Jak długo przechowuje Twoje dane?

Rejestry wiadomości e-mail oraz dane udostępniane w procesie reklamacji będą przechowywane maksymalnie przez okres 5 lat.

 

PŁATNOŚCI

Bezpieczeństwo transakcji

Przetwarzając Twoje dane osobowe stosuje środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym stosuje szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

Możesz mieć pewność, że numer Twojej karty znasz tylko Ty i Twój bank. Bezpieczeństwo transakcji dokonywanych za pomocą przelewów bankowych jest zapewnianie przez zastosowanie 128 bitowego protokołu SSL, jak również przez procedury identyfikacji klienta w banku (login, hasło, hasło jednorazowe). Dokonując przelewu, bezpiecznie logujesz się bezpośrednio na stronie swojego banku. Informacje o Twoim profilu posiada tylko i wyłącznie Twój bank.

Administrator danych Mystic Wings dysponuje jedynie danymi teleadresowymi i adresem, pod który zakupione produkty mają zostać wysłane i na żadnym etapie realizacji zamówienia nie mają dostępu do informacji związanych z numerami kart kredytowych oraz danymi z nimi związanymi.

COOKIES

Czym są „cookies”?

Cookies to mały plik tekstowy, który jest zapisywany na dysku Twojego komputera lub urządzenia mobilnego, a następnie, podczas kolejnych wizyt, pobierany z niego. Nasz Sklep, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). Pliki te są zapisywane w pamięci Twojego urządzenia (komputera, telefonu, itd.) i nie powodują zmian w ustawieniach Twojego urządzenia.

Jakich używam plików „cookies”?

Plików cookies używam do celów statystycznych, marketingowych, udostępniania funkcji Sklepu. Plików cookies sesji używam na przykład, kiedy użytkownik skorzysta z funkcji filtrowania produktów, a także do sprawdzenia, czy jest zalogowany lub czy włożył do koszyka jakiś produkt. Niektóre pliki cookies podmiotów zewnętrznych są dodawane przez usługi, które są dostępne na naszych stronach, ale znajdują się poza naszą kontrolą. Te pliki cookies są dodawane przez serwisy społecznościowe, takie jak Facebook, Google, Grupa Allegro itp. i są powiązane z możliwością użytkownika do udostępniania treści w serwisach, których ikony są widoczne na stronie.

Używamy także zewnętrznych plików cookies, które monitorują, w jaki sposób użytkownik korzysta z innych witryn – dzięki czemu mogę też udostępniać materiały marketingowe na innych stronach/w innych kanałach komunikacji.

Jaki rodzaj danych osobowych przetwarzam?

Kiedy zalogujesz się na swoje konto, będę łączyć Twój identyfikator plików cookies z danymi osobowymi przesłanymi i zbieranymi w związku z Twoim ruchem lub kontem na Mystic Wings.

Na jakiej postawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje pliki cookies będą łączone z Twoimi danymi osobowymi, tylko jeśli zalogujesz się do swojego konta, wówczas dane będą przetwarzane na mocy uzasadnionego interesu.

W jaki sposób mogę zmienić ustawienia dot. cookies albo je usunąć?

Aby dowiedzieć się, jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w Twojej przeglądarce, możesz skorzystać z pliku pomocy Twojej przeglądarki. Korzystając z odpowiednich opcji Twojej przeglądarki, w każdej chwili możesz usunąć pliki cookier, blokować wykorzystanie plików cookies w przyszłości.

Większość przeglądarek internetowych jest początkowo ustawionych na automatyczne przyjmowanie Cookies. Możesz jednak zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby Cookies były blokowane - w całości lub w jakiejś części, np. tylko od stron trzecich, albo aby każdorazowo otrzymywać komunikat w momencie kiedy Cookies są wysyłane na Twoje urządzenie. Pamiętaj jednak, że jeżeli zablokujesz używane przeze mnie Cookies, może to negatywnie wpłynąć na wygodę korzystania ze Strony Mystic Wings, na przykład możesz nie być w stanie odwiedzić pewnych obszarów strony bądź nie otrzymywać spersonalizowanych informacji podczas ich przeglądania. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl